Örebro får YH-utbildningen Diagnostekniker Fordon


2020-05-04

Nu startar ProMeister och YrkesAkademin YH-utbildningen Diagnostekniker även i Örebro.
Bild: ProMeister Solutions
Nu startar ProMeister och YrkesAkademin YH-utbildningen Diagnostekniker även i Örebro.

Hösten 2020 startar en ny yrkeshögskoleutbildning som riktar sig till fordonstekniker. YH-utbildningen Diagnostekniker Fordon ger enskilda fordonstekniker avancerad kunskap inom teknik, felsökning och olika drivmedel. Utbildningen utgår från Umeå och nu även Örebro.

– Det gläder oss att vi även kan erbjuda yh-utbildningen Diagnostekniker Fordon i Örebro. Vi har ett avlångt land och med ny sattelitort kan vi underlätta för Sveriges fordonstekniker som vill vidareutbilda sig. Utbildningen sker på distans men det förekommer enstaka träffar och då är Örebro att bra komplement till Umeå, säger Andreas Forslund, Operativ chef ProMeister Solutions.

YH-utbildningen Diagnostekniker Fordon är CSN-berättigande och kommer bestå av teoretiska såväl praktiska delmoment antingen i Umeå eller Örebro. Bakom initiativet står branschaktörer som säkerställer de yrkesverksamma momenten.

– YH-utbildningen Diagnostekniker Fordon utgår nu från två orter; Umeå och nu även Örebro. Utbildningen är gratis, CSN-berättigad och sker på halvfart. Det går alltså alldeles utmärkt att kombinera studierna med befintligt arbete oavsett var du befinner dig i Sverige. Ansökningsperioden är öppen till och med 14 maj. Vi välkomnar alla befintliga mekaniker och yrkesverksamma med fordonstekniskt gymnasial studentexamen eller motsvarande att söka utbildningen, säger Andreas Forslund, Operativ chef ProMeister Solutions.


Mer om utbildningen:
Yrkeshögskoleutbildningen Diagnostekniker Fordon är ett samarbete mellan bransch och skola. Bakom initiativet står Mekonomen Group, ProMeister Solutions och SFVF. YH-utbildningen sker i samarbete med utbildningsaktören YrkesAkademin. Utbildningen omfattar totalt 210 YH-poäng.

I utbildningen Diagnostekniker ingår följande kurser:



Källa: ProMeister