Studenter bidrar till smartare pakettransporter


2021-09-09

Bild: Stockholms studentbostäder

Det skickas över en miljon paket varje dag, med stora klimateffekter som följd. Studenter får nu möjlighet att bidra till smartare och färre transporter genom att använda en ny nationell infrastruktur, Ibox. Det är Sveriges största studentbostadsföretag Stockholms studentbostäder som infört Ibox vid sina fastigheter.

– Vi hoppas att detta kommer förenkla vardagen för våra studenter, vi har idag ett brett utbud av service och tjänsteerbjudande till våra kunder som vi hela tiden utvecklar, säger Mathias Lantz, förvaltningschef på Stockholms studentbostäder.

Genom att samtliga paket till samma område körs ut till en plats vid ett tillfälle bidrar det till färre och smartare transporter.

Den som beställer ett paket på nätet kan ta emot, skicka och returnera paket via skåp som finns placerade nära bostaden. De flesta av de stora transportbolagen är knutna till Ibox som kommer att vara ett av valen för leveranssätt i utcheckningen vid e-handel.

Paketen levereras till lediga fack i skåpen och den som beställt paketet får ett sms och kan sedan öppna skåpsluckan via Ibox app. 

Stockholms studentbostäder kommer även att kunna nyttja Iboxen vid tillfällen då något behöver levereras till en hyresgäst.


Fakta Ibox hos Stockholms studentbostäder:
• Ibox finns uppsatt i sju olika fastigheter i ett första skede
• Varje Ibox har 16 boxar i olika storlekar
• Stockholms studentbostäder är första bostadsföretag att använda Ibox för egna leveranser till hyresgäster


Källa: Stockholms studentbostäder