Albin Lundberg vinnare i andra kvaltävlingen till Yrkes-SM i Sollefteå


2021-09-22

Dagens vinnare - Albin Lundberg, Sandbackaskolan i Arvidsjaur.
Bild: TYA
Dagens vinnare - Albin Lundberg, Sandbackaskolan i Arvidsjaur.

Under tisdagen avgjordes den andra kvaltävlingen, för året till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Kvaltävlingen hölls i Sollefteå och dagens vinnare heter Albin Lundberg och går sista året på Sandbackaskolan inriktning transport i Arvidsjaur. Med 131 poäng har Albin nu kvalificerat sig till Yrkes-SM i Växjö 2022. På andra plats kom Alexander Norén, Borgarskolan i Gävle med 125 poäng.

På en hedrande tredje plats placerade sig Isak Backman från Lapplands Gymnasium i Gällivare med 123 poäng. En resultatlista med samtliga tävlande finns bifogat detta pressmeddelande.

TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, en organisation med arbetsgivare och fackförbund inom transportsektorn, får hela tiden rapporter om att branschen söker efter fler och fler duktiga yrkeschaufförer.

– Genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera ungdomar inte minst tjejer till ett yrkesval med stora möjligheter, både vad det gäller arbetstillfällen och framtida utveckling, och samtidigt höja statusen på transportarbeten. Det ställs höga krav på förarnas yrkesskicklighet, något som på våra tävlingar visas upp av alla duktiga tävlande, säger Sigalit Slutbäck, VD på TYA.

Huvudpartner är Volvo Lastvagnar som ser till att tävlingarna kan genomföras med toppmoderna och ändamålsenliga fordon.


Källa: TYA