Nya Daily: det smarta fordonet som tar lätta transporter till nya höjder


2021-06-02

Bild: IVECO

IVECO bryter ny mark med sin nya Daily Air-Pro-familj som är utrustad med den unika intelligenta luftfjädringen med smart elektronisk styrning – en nyhet i branschen som ökar körkomforten, skyddar förare och last samt anpassar sig efter användningskraven.

Nya Daily tar uppkoppling och samarbete till en ny nivå med Alexa-baserade IVECO Driver Pal, den nya röstassistent som gör att föraren kan kommunicera med bilen och andra förare via röstkommandon och därigenom få en säker, stressfri och bekväm körupplevelse.

Med det senaste inom motorteknik och efterbehandlingssystem garanteras full efterlevnad av Euro 6-D Final och Euro VI-E vid verkliga körförhållanden under livslängden (överensstämmelsefaktor = 1) innan bestämmelserna träder i kraft. Den optimerade 2,3-litersmotorn förbrukar upp till 6 procent mindre bränsle och ökar Dailys användningsmöjligheter genom upp till 15 procent större vridmoment för krävande uppgifter.

IVECO presenterade nya Daily för sitt återförsäljarnät och internationella medier vid ett digitalt evenemang som livestreamades på IVECO Live Channel. Det senaste lätta nyttofordonet i Daily-familjen är banbrytande med sina nya adaptiva och intelligenta lösningar som tar interaktion och samarbete med förare och ägare till en ny nivå genom att göra fordonet till en verklig partner att samarbeta med för att skapa ett framgångsrikt företag.

– Med nya Daily tar vi klivet upp till nästa nivå av smarta innovationer som saknar motstycke på marknaden. Denna nivå bjuder på komfort och säkerhet i toppklass, enastående flexibilitet och uppdragsfokus i kombination med en betydande sänkning av ägandekostnaderna och ett ständigt växande utbud av IVECO ON-tjänster. För oss på IVECO är förbättring en process utan slut – när vi nått ett mål börjar vi genast arbeta mot nästa. Vi slutar aldrig, säger Thomas Hilse, IVECO Brand President.

– Varje Daily-generation har satt nya standarder, vilket gjort Daily till ’ett märke inom IVECO-märket’ med bestående framgång. I dag är Daily ledande inom den europeiska chassisektorn och med Dailys 7-tonsversion även inom undersegmentet med stor nyttolast. Trogen sitt hållbarhetsuppdrag utgör den referenspunkten bland lätta nyttofordon som drivs med alternativa bränslen. Nya Daily gör entré på LCV-marknaden under ett år där den väntas nå sin högsta nivå någonsin. Antalet inregistreringar har vuxit konstant de senaste tre kvartalen – en trend som även IVECO följer, säger Davide Diana, IVECO Light Business Line Director.

Det är huvudtrenderna i nyttofordonssektorn som drivit på nya Dailys senaste utvecklingssprång, som grundar sig på fordonets kärnvärden– mångsidighet, robusthet, hållbarhet och prestanda – vilka gjort Daily till en favorit i segmentet under mer än 40 år. Införandet av nyskapande och kundcentrerade lösningar gör Daily till ett ytterst adaptivt, interaktivt, samarbetspräglat och uppkopplat fordon – generationens mest innovativa lätta nyttofordon och kundens smarta följeslagare.

I den snabbföränderliga nyttofordonssektorn där Covid-19-pandemin förstärkt och påskyndat de rådande trenderna har nya Daily lyckats förutse kundernas krav. Sektorn för sista milen-leveranser har fått ett stort uppsving då konsumenternas användning av e-handel och budtjänster ökat dramatiskt under nedstängningarna. Denna förändring av köpmönstren förväntas i viss mån bli bestående när restriktionerna lättas – med en ökad efterfrågan på lätta nyttofordon som följd.

Uppkoppling har blivit en nödvändighet på alla områden i vårt dagliga liv – såväl privat som yrkesmässigt – och fordonen måste uppfylla detta krav. Hållbarhet och ren luft har blivit ännu mer angeläget och lett till allt strängare utsläppskrav för biltrafiken. Offentliga stimulansåtgärder till stöd för utbyggnaden av ny infrastruktur ger byggsektorn en återhämtning som på ett betydande sätt lär gynna Dailys chassiversion liksom IVECOs Eurocargo i det medeltunga segmentet.


Intelligent AIR-PRO-fjädring för enastående mjuk och bekväm körning
Med nya Daily lanseras den revolutionerande luftfjädringen AIR-PRO som ständigt anpassar sig efter användningsförhållandena, vilket ger enastående mjuk och säker körning för både förare och last. AIR-PRO Continuous Damping Control (CDC) är ett exklusivt system som nästan omedelbart reagerar på ojämnheter i vägen och var 10:e millisekund räknar ut det optimala trycket på varje stötdämpare för bästa dynamiska respons. Sänkningen av vibrationerna med 25 procent bidrar ytterligare till en verkligt behaglig körupplevelse.

Det intelligenta AIR-PRO-systemet anpassar sig även efter förarnas krav och ger dem möjlighet att styra fjädringsbeteendet. Genom att välja inställningen Soft kan föraren prioritera komforten medan Load-alternativet optimerar manöveregenskaperna och krängningskontrollen vid full last. Eller kan föraren med Auto-inställningen överlåta åt systemet att anpassa fjädringen. AIR-PRO-fjädringen anpassar sig efter bilens last och minskar krängningsvinkeln med 30 procent i kurvor så att förarens säkerhet ökas och lasten skyddas.

Lastning och lossning kan utföras enkelt och effektivt genom att AIR-PRO-fjädringen justerar höjden på fordonets chassi på under 10 sekunder. Och med minnesfunktionenkan föraren lagra anpassningen till vanliga lastningshöjder så att det blir ännu enklare att göra bilen klar.

Det intelligenta AIR-PRO-systemet är lätt styra tack vare den särskilda vridomkopplaren på instrumentpanelen och ny, intuitiv TFT-grafik.IVECO Driver Pal från Alexa – förarens röstbaserade samarbetspartner
Nya Daily är utrustad med IVECO Driver Pal, en banbrytande digital assistent som föraren styr med hjälp av rösten. Den är fullt integrerad med Alexa-tekniken och gör att förarna kan ta med sitt digitala liv in i hytten och via rösten kommunicera med fordonet och andra förare samt få åtkomst till IVECOs uppkopplade tjänster.

Utöver Alexas standardfunktioner erbjuder IVECO Driver Pal de exklusiva MYIVECO-funktionerna utvecklade tillsammans med Amazon Web Services som gör det möjligt för föraren att kontrollera bilens skick, ställa in och styra navigationssystemet, begära assistans vid behov samt be om körstilstips för att kunna spara bränsle och färdas säkert.

IVECO Driver Pal tar Dailys uppkopplingsmöjligheter till en ny nivå, vilket ger enkel åtkomst till de uppkopplade IVECO ON-tjänsterna som är framtagna för att stödja kundens företag på ett proaktivt och effektivt sätt.

En annan exklusiv funktion är MYCOMMUNITYsom gör att föraren kan kommunicera med andra förare. Via sitt community kan förarna utbyta råd och be om hjälp för att undvika oplanerade stopp och förseningar samt få information om köer och andra trafikstörningar. Språkbarriärerna kringgås med hjälp av automatisk översättning.


Ny manuell växellåda: behaglig körupplevelse med klassens bästa växling och precision
Nya Daily introducerar en ny 6-stegad manuell växellåda som bjuder på en fantastisk körupplevelse med klassens bästa växling och precision. Vid stadskörning lär den därför bli en favorit bland förarna som får glädje av högre komfort under långa dagar bakom ratten.

Den nya växellådan kommer även att bidra till en lägre total ägandekostnad (TCO). 2,3-litersmotorn har kunnat kombineras med samma koppling som 3,0-litersmotorn, vilket har förbättrat robustheten vi de tuffaste uppdragen och ökat hållbarheten med upp till 18 procent. Genom att den nya växellådan inte kräver något oljebyte, då intervallet utökats till 35 000 mil, kan underhålls- och reparationskostnaderna sänkas ytterligare med upp till 4 procent.

Nya Daily har helt nya säten med inlägg av minnesskum i mitten av sittdynan, ryggstödet och nackskyddet – vilket är första gången för ett lätt nyttofordon. Skummet formar sig efter kroppen, ger en jämn viktfördelning och reducerar trycktopparna med upp till 30 procent. Detta skapar utmärkt komfort och förebygger ryggsmärtor. Sidopartiernas tjocklek har utökats med 15 mm högdensitetsskum för att förbättra stödet i sidled, öka säkerheten och förhöja körupplevelsen. Långa personer sitter mer bekvämt tack vare den 20 mm längre och 15 mm tjockare främre dynan som ger bättre stöd för längre ben. Sätenas sidor och spakar har fått ny utformning som gör det lättare att kliva in i och ut ur bilen, vilket är idealiskt vid dörr-till-dörr-distribution och paketleveranser som kräver många stopp. 


Unikt motorutbud för prestanda och hållbarhet vid alla uppdrag

Med ett omfattande utbud av motorer vårdar nya Daily sitt anseende i fråga om mångsidighet. Daily är det enda fordon som erbjuder två motorer som optimerats för att leverera bästa prestanda oavsett användning. F1A-motorn på 2,3 liter med en effekt från 116 till 156 hk (godkänd för både lätta och tunga fordon) samt F1C-motorn på 3,0 liter med en effekt från 160 till 207 hk. F1A-motorn på 2,3 liter utmärker sig för sin bränsleekonomi och ger en bränslebesparing på upp till 6 procent i WLTP-cykeln jämfört med föregående modell.

Den nya manuella växellådan möjliggör ett upp till 15 procent större vridmoment, vilket förbättrar nya Dailys prestanda vid krävande uppgifter samt ger fler möjligheter för påbyggnader som kräver kraftuttag. Nya Daily förblir trogen sitt hållbarhetsuppdrag med den kraftfulla och svarsvilliga CNG-motorn på 3,0 liter som levererar 136 hk och ett vridmoment på 350 Nm.

Nya Daily uppfyller kraven enligt Euro 6-D Finaloch Euro VI-E och uppnår överensstämmelsefaktor 1 (CF = 1) innan bestämmelserna träder i kraft. Det betyder att den klarar utsläppsgränserna vid verkliga körförhållanden under hela fordonets livsängd. Den använder ett dubbelt SCR-efterbehandlingssystem som gjorts om helt så att det inte tar mer plats än i tidigare modeller och därmedinte påverkar fordonets påbyggnadsmöjligheter och Dailys legendariska mångsidighet.


Källa: IVECO


Tipsa en vn Skriv ut

3 av 4 företag inom supply chain och logistik känner av den märkbara bristen på arbetskraft

Nyligen släppte Descartes Systems Group branschstudien ’How bad is the supply chain and logistics workforce challenge?’ som tittar på hur bristen på arbetskraft på...

Läs mer
Nc-nielsen
DB Cargo Full Load Solutions skapar större möjlighet att frakta gods miljövänligt genom att lyfta gods från väg till järnväg. 

DB Cargo Full Load Solutions expanderar sin intermodala trafik

Efterfrågan på miljövänliga transportalternativ ökar och allt fler företag söker hållbara och effektiva sätt att frakta sitt gods på. DB Cargo...

Läs mer
Packoplock 550


NetOnNet förstärker sitt omnikanalkoncept med ny Lagershop i Södertälje

Hemelektronikaktören NetOnNet öppnar under hösten en ny Lagershop i Södertälje, i helt nybyggda lokaler och med bästa skyltläge invid E20. Satsningen stärker...

Läs mer
fogmaker


Utrullning av HCT-ekipage på svenska vägar – “redan positiva effekter”

Den 1 december 2023 godkändes lastbilsekipage med längd upp till 34,5 meter för det allmänna svenska vägnätet. Log-techbolaget InQuire, Elgiganten Logistik och den...

Läs mer
Eskilstuna logistik


Wihlborgs bygger ny anläggning till Dachser i Landskrona

Helt nära E4 och E6 i östra Landskrona (Bilrutan 5) kommer Wihlborgs att uppföra en anläggning på 9 600 kvm till logistikföretaget Dachser. Hyresavtalet omfattar femton...

Läs mer
liftsall
Jula Logistics har valt Hogias terminalsystem för att optimera sin terminalverksamhet och minskade utbildningstiden för truckförare från tre månader till tre veckor. 

Jula Logistics och Hogia samarbetar för att effektivisera verksamheten

Jula Logistics, en ledande aktör inom logistikbranschen, har framgångsrikt implementerat Hogias terminalsystem för att optimera sin terminalverksamhet. Samarbetet har resulterat i...

Läs mer
Enersys


Aditro Logistics är nu certifierade för Fair Transport

Det blir allt tydligare att transporternas klimatpåverkan spelar roll och att transporter är en viktig punkt i omställningen till ett hållbart samhälle. Fair Transport...

Läs mer
Easyfairs


Populär rullstolskran som lyfter upp rullstolen till bilen

Rullstolskran till Eloflex elrullstol eller lättare rullstolar på upp till 35 kg. Det är en liten hiss, designad för användning i även små fordon. Med hjälp...

Läs mer
Maxfrank


UnikTruck + Movella = sant

Uniktruck är numera återförsäljare för Movella i Norge, Danmark samt stora delar av Sverige.


Då Uniktruck sökte en bra leverantör av translifters för att...

Läs mer
descartes


Dachser Norway öppnar filial i Kristiansand

Logistikleverantören växer på den norska marknaden och kommer nu kunna möta behoven hos fler kunder på Sør- och Vestlandet.

Läs mer
Svelag
Sydhamnen i Helsingborg får en ny aktör efter årskiftet då Dalshult axlar logistiken på Skåneterminalen.  

Dalshult öppnar upp för nya logistikmöjligheter i Helsingborgs Hamn

Efter årsskiftet hittar vi en ny aktör i Sydhamnen, Helsingborgs Hamns mest mångsidiga hamndel. Här finns flera terminaler för hantering av olika godsslag, som Spannmå...

Läs mer
Strong Point


Viktig leverans för Cometto i Norge: Cometto stod emot magnetfältens förtrollande kraft 

Produktion av aluminium är väldigt energikrävande. Det yttrar sig blant annat med starka magnetfält i produktionshallarna (mäts i enheten gauss). Det norska företaget...

Läs mer


Stockholms Hamnar i nära samarbete med N.C. Nielsen.

Stockholms Hamnar är ett kommunalt bolag som ägs av Stockholms kommun och driver hamnar i Kapellskär, Nynäshamn och Stockholm. Stockholms Hamnar förvaltar dessutom Stockholms...

Läs mer


Logistikbranschen är hetare än någonsin

Trots minskade godsflöden – till följd av konjunkturnedgången – vill allt fler lära sig mer om hållbara, automatiserade och digitala lösningar. Det...

Läs mer

Rena arbetskläder och grön logistik – nu ingår MoveByBike avtal med CWS.

MoveByBike Europe AB (”MoveByBike” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolaget tecknat avtal med CWS Sweden AB (”CWS eller företaget”). CWS är...

Läs mer


Grön affär i hamn - Laura Maersk premiäranlöper Helsingborgs Hamn på ny slinga

Idag anlöper containerfartyget Laura Maersk Helsingborgs Hamn. Containerfartyget är det första i sitt slag som drivs på biometanol vilket är en viktig milstolpe för...

Läs mer


Kriminalvården ger ISG NORDIC ännu ett uppdrag - anstalten Viskan nära Sundsvall

Nu kan vi berätta att vi tilldelats ännu ett projekt att leverera säkerhetssystem till Kriminalvården, nu för anstalten i Viskan strax utanför Sundsvall. Uppdraget...

Läs mer


Helsingborg belönas för årets logistiketablering 2023

I samband med mässan Logistik & Transport i Göteborg belönades Helsingborgs stad samt företagen Greenfood och Nowaste Logistics med priset för bästa...

Läs mer


Något större än att flytta gods från A till B

Att hålla den globala ekonomin i rörelse genom att transportera gods över hela världen är för många inom logistikbranschen drivkraften när de går till...

Läs mer


Lifts All visar effektiva lyftlösningar på mässan Logistik & Transport

Lifts All, en ledande aktör inom lyftverktyg för lager och industrier, är stolta över att meddela sitt deltagande i årets Logistik & Transportmässa, som äger...

Läs mer


Jungheinrich ställer ut på mässan Logistik & Transport i Göteborg

Den 24 till 25 oktober öppnar Svenska Mässan i Göteborg upp portarna till Nordens ledande mötesplats för transport- och logistikfrågor. Jungheinrich finns på...

Läs mer


Toyota Material Handling Sweden uppnår EcoVadis Platinum för insatser inom hållbarhet

Toyota Material Handling Sweden, Sveriges ledande leverantör av truckar och materialhanteringslösningar, har blivit belönad med EcoVadis Platinum för år 2023. Detta...

Läs mer
ABB Robotics Sweden Robotics Campus Exterior 1

ABB investerar 280 miljoner dollar i europeiskt Robotics-nav i SverigeNivika säljer tre fastigheter i Jönköping

Nivika har tecknat avtal om försäljning av tre kommersiella fastigheter i Jönköping. Fastigheterna ligger i och strax söder om Södra Munksjön, ett område...

Läs mer


Kontaktdon för automatiserad produktion

Den nya crimp-baserade kabel-till-kort-anslutningsserien Connexis för kabelmontage optimerar automatiserad produktion, vilket säkerställer hastighet och precision vid slutmontage.

Läs mer
<span>Det första Vectron-loket av totalt tio har nyligen levererats till Malmö. </span>

Första Vectron-loket som förstärker Green Cargos internationella trafik levererat

Det första av tio nya Vectron-lok har levererats till Green Cargo i Malmö. Loken kommer i första hand användas för att förstärka Green Cargos internationella trafik...

Läs mer


Stendörren har tecknat hyresavtal med Stockholms Stadsmission avseende 3 161 kvm logistiklokaler i Brunna, Upplands-Bro

Stendörren Fastigheter AB har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Stockholms Stadsmission avseende lokaler för logistik på fastigheten Viby 19:66 i Brunna. Lokalerna om 3 ...

Läs mer
Linde connect:charger ger kontroll över truckarnas energiförbrukning 

Nytt system för att hålla nere truckflottans energikostnader

Linde Material Handling lanserar systemet connect:charger som övervakar truckarnas energiförbrukning, minimerar energitoppar och säkerställer ständig tillgänglighet.

Läs mer


ABB E-mobility och Scania genomför framgångsrikt första test i utvecklingen av megawattladdningssystem

•    Nästa generations elektriska Scania-lastbil genomför första laddsession med ett pilotsystem för megawattladdning (MCS) från ABB E-mobility
•...

Läs mer
<h1> </h1>

Internlogistiklösning firar 20 år i trogen tjänst

Under de senaste 20 åren har GKN Automotive använt Prevas internlogistiksystem LIPS för att säkra flödet av komponenter i företagets fabrik som tillverkar växlar...

Läs mer
<span>Henrik Gullberg på Smidmek</span> <div><span style=\

Smidmek rekryterar för satsning på lager och logistik

Smidmek storsatsar på lager- och logistikbyggnader. Som en del i detta har bolaget förstärkt med Henrik Gullberg som blir affärsansvarig för konceptet.
– Målet...

Läs mer
<span><span>Midlands transportpartner LKW Walter sänker CO2 lite till. Nu även via båt.</span></span>

Hur sänker Midland CO2-utsläppen några hack till?

Kämpig logistik med ett Sverige som inte gillar kombinationen järnväg och lastbil


Midland har sedan 20 år prioriterat combo-rail d.v.s. lastbilstrailer på...

Läs mer
<span>Mathems automatiserade logistikanläggning i Larsboda, vinnare i årets bygge 2023 kategori Logistik Industri/Logistik/Butik. </span>

Vinst för Mathem - Årets Bygge 2023

Vinst för Mathem i kategorin Industri/Logistik/Butik! Krook & Tjäder har tillsammans med Logistic Contractor och Mathem kammat hem vinsten i Årets Bygge 2023. Mathems nya...

Läs mer


Jätteinvestering i logistik ska rusta Byggelement för ökad orderingång

Byggelement gör sin hittills största investering i logistik och dubblar lastbilsflottan för effektiva och säkra transporter. Totalt satsas omkring 30 miljoner kronor på...

Läs mer


Globala fordonstillverkare omprövar sin ”just-in-time”-strategiSLP tecknar sjuårigt hyresavtal i Landskrona

SLP har tecknat ett sjuårigt hyresavtal med ett globalt teknikföretag avseende 2 900 kvm på fastigheten Timglaset 2 i Landskrona. Årshyran uppgår till 2,6 mkr och är...

Läs mer


Premiär: Volvo Lastvagnar börjar sälja ellastbilar i Sydkorea

Som första globala tillverkare startar nu Volvo Lastvagnar försäljning av tunga batterielektriska lastbilar i Sydkorea. Tre olika modeller blir nu tillgängliga för...

Läs mer


Widriksson elektrifierar distribution från IKEA i Stockholm

Med nya elfordon kommer Widriksson Logistik elektrifiera delar av IKEA Sveriges flöde för last mile-distribution i Stockholm. Lätta lastbilar med 100 procent eldrift sätts nu in...

Läs mer
De 20 elektriska volvolastbilarna lämnades över vid ett välbesökt event nära göteborgs hamn.<div> </div>

Volvo levererar 20 elektriska lastbilar till DFDS i Göteborg

Idag levererar Volvo Lastvagnar 20 helt elektriska tunga lastbilar till logistikföretaget DFDS i Göteborg. Leveransen är en del av en total order på 125 elektriska lastbilar som...

Läs mer


AddSecure Eco-Driving Challenge ger årlig minskning av CO2-utsläppen med 17 500 ton

Under 2022 deltog nästan 11 000 förare i AddSecure Eco-Driving Challenge. Tävlingen blev en stor succé, med 75 deltagande företag och cirka 7 000 fordon organiserade i 131...

Läs mer


Fossilfria lastbilar över Øresundsbron – nytt samarbete visar att det är möjligt

Grön omställning av den tunga lastbilstrafiken är möjlig – också på längre turer och över landgränser. Volvo, Carlsberg Sverige, E.ON, Erikssons...

Läs mer


Samskip öppnar kortsjötrafik mellan Island och APM Terminals i Göteborg

5 april anlöper för första gången det islandsägda rederiet Samskip APM Terminals Gothenburg, ett startskott för den stora kortsjösatsningen mellan Göteborg...

Läs mer


SLP köper ännu en logistikfastighet i Helsingborg

SLP har förvärvat och tillträtt en fullt uthyrd logistikfastighet i Helsingborg. Fastigheten, Grusbädden 1, är belägen i Väla Södra där SLP sedan tidigare...

Läs mer


DAF öppnar monteringsfabrik för ellastbilar

DAF utökar sin produktionsanläggning med en ny monteringsfabrik för eldrivna lastbilar i Eindhoven där produktionen av den nya generationens DAF XD och XF Electric drar igå...

Läs mer
Metanolbunkring pågår. Bunkerfartyget Stolt Sandpiper ligger intill Stena Germanica på Stena Lines Tysklandsterminal i Göteborgs hamn.

Världsunik metanolbunkring genomförd i Göteborgs hamn

En milstolpe för användningen av metanol som fartygsbränsle har uppnåtts i Göteborgs hamn. Detta då det metanoldrivna fartyget Stena Germanica under måndagen...

Läs mer
Dachser skriver avsiktsförklaring gällande 50 eldrivna lastbilar av Mercedes-Benz modell eActros LongHaul.

Dachser satsar på ellastbilar för långdistanstransporter

Mercedes-Benz Trucks och Dachser undertecknar en avsiktsförklaring gällande 50 batteridrivna lastbilar för långdistanstransporter. Den eldrivna lastbilen med en räckvidd...

Läs mer
Mona Zuko, sälj- och marknadsdirektör inom e-handel och logistik på Bring.

ALSO väljer Bring som enda leverantör i Norden

Sedan årsskiftet är Bring den enda logistikleverantören för ALSOs leveranser i Norden. Efter ett flerårigt samarbete i Sverige och Norge väljer it-distributören...

Läs mer


Mest lästa

Helge Nyberg

Actil

Airwatergreen

Packoplock

midac-batteries-batteriunion

karlholm-logistics_360x250

ravema

Kardex

gebhardt-group

Micrologistic

Be-ge

Wiklunds

semax

eab_250

Batteripoolen

Unica Media AB
Org.nr 556961-2624


Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se