Nytt system för AB Transitios fordonsdokumentation


2020-04-30

Sigma IT hjälper Transitio med ett nytt systemstöd för fordonsdokumentation.
Bild: Sigma
Sigma IT hjälper Transitio med ett nytt systemstöd för fordonsdokumentation.

Sigma IT:s affärsenhet Asset har tecknat avtal med Transitio kring ett nytt samlat system för fordonsdokumentation. Transitio ägs av 20 landsting, regioner och kollektivtrafikmyndigheter och har till uppgift att anskaffa, finansiera och förvalta spårfordon åt sina ägare.

Det nya systemet kommer ge många fördelar. Fordonsdokumentation samlas i en och samma databas, istället för i olika system och pärmar. Det gör den mer tillgänglig och det dagliga arbetet både enklare och säkrare.

– Vi ser fram emot ett gott samarbete och ett system som kommer att stödja vårt interna arbete samt förenkla för nyttjarna av fordonsdokumentationen, säger Eva Sandberg, chef för Fordonsförvaltningen.

Införandeprojektet som omfattar konfigurering av systemet samt migrering av Transitios befintliga fordonsdokumentation har startats. Systemet planeras vara implementerat och driftsatt med migrerad fordonsdokumentation innan årets slut.

– Det känns fantastiskt att få vara en del av Transitios initiativ kring hantering av fordonsdokumentation. Ett projekt där effektivitet och säkerhet är två nyckelord, säger Peter Lorenz, Business Area Manager Asset.

I projektet ingår även utbildning av det nya systemet. På grund av den rådande situationen med Coronapandemin krävs en speciallösning där workshops och all undervisning sker på distans med virtuella övningar.


Om Transitio
Transitio ägs av är 20 landsting/regioner och kollektivtrafikmyndigheter från Skåne till Norrbotten. AB Transitio anskaffar, finansierar och förvaltar spårfordon åt sina ägare. Syftet är främst att optimera ägarnas fordonskostnader samt säkerställa en hög kvalitet och kompetens inom områdena anskaffning, förvaltning och underhåll.



Källa: Sigma