gop lanserar kompositskiva för lättare lastbilsskåp


2020-10-22

Bild: gop

gop fortsätter att utveckla sitt materialutbud och breddar sortimentet av kompositskivor. gopanel LITE Flooring är en glasfiberförstärkt kompositskiva av polypropylen som med sin extremt låga vikt (4,0 kg/m²) och höga hållfasthet passar perfekt som golvkonstruktion i bland annat lastbilar, släp och mindre containrar.

– Viktbesparingen på lastbilar och containrar har stor betydelse då minsta gram man kan spara ger en klar leveransfördel. Därför är gopanel LITE Flooring en enastående produkt som länge har efterfrågats på marknaden. Att vi nu kan erbjuda materialet till våra kunder är otroligt kul, säger Martin Arnesson, Account Manager.

gopanel kompositskiva har utvecklats under flera års tid av gop. Den slitstarka skivan är testad och dokumenterad av RISE (Research Institutes of Sweden). Konstruktionen är unik med en kärna i honeycomb-struktur vilket tillsammans med riktad glasfiber ger den höga styrkan och mycket låga vikt. gopanel LITE Flooring underlättar bland annat vid installation och hantering, vilket minimerar risken för arbetsskador och främjar arbetsmiljön.

gopanel LITE Flooring finns tillgängligt både som måttbeställda skivor och i fullformat. Kompositskivorna kan beställas i tjocklekar från 9 mm och distribueras i både Sverige, Norge och Danmark.



Källa: gop