Trailer Trucking Festival på Mantorp Park 2021


2020-12-01

Förlags AB Albinsson & Sjöberg och Mantorp Park har fattat ett inriktningsbeslut om att genomföra Trailer Trucking Festival på Mantorp Park den fredagen den 27:e augusti och lördagen den 28:e augusti 2021.
Bild: Albinsson & Sjöberg
Förlags AB Albinsson & Sjöberg och Mantorp Park har fattat ett inriktningsbeslut om att genomföra Trailer Trucking Festival på Mantorp Park den fredagen den 27:e augusti och lördagen den 28:e augusti 2021.

Förlags AB Albinsson & Sjöberg, som ger ut Trailer Magazine och Mantorp Park har fattat ett inriktningsbeslut om att genomföra Trailer Trucking Festival på Mantorp Park den fredagen den 27:e augusti och lördagen den 28:e augusti 2021.

– Vi ser att det i branschen finns ett intresse av att återigen kunna mötas på denna typ av event. Samtidigt är vi i nuläget mycket ödmjuka inför den situation vi befinner oss i. Det är ju en stor osäkerhet just nu, säger Eva-Marie Andersson som är vd på Förlags AB Albinsson & Sjöberg.

Av den anledningen är det alltså ett inriktningsbeslut som tagits just nu. Men om läget kring pandemin förbättras och det under våren kommer tydliga signaler om att det återigen ska gå att arrangera publika event utan att riskera smittspridning så är ambitionen att genomföra Trailer Trucking Festival 2021.

Här kommer det då, i vanlig ordning att blir en företagsutställning och en viktig del av eventet är Nordic Trophy som ju sedan 1980 varit något av ett öppet nordiskt mästerskap för customiserade lastbilar.

Om eventet kan genomföras blir det enligt den ursprungliga planen. De första förberedelserna var redan igång då Corona slog till i våras. Och när beslutet togs att flytta Elmia Lastbil från augusti 2020 till juni 2021 så lades planerna på TTF 2021 på is.

– Vi är medarrangör i Elmia Lastbil som under många år varit Sveriges och Nordens största lastbilsmässa. I det läget var det naturligt för oss att planera för TTF 2022, säger Eva-Marie.

När sedan Elmia Lastbil tvingades flytta en andra gång till augusti 2022 förändrades förutsättningarna.

– Självfallet tycker vi det är tråkigt att Elmia Lastbil behöver flytta en andra gång, men i den uppkomna situationen vill vi nu försöka genomföra TTF 2021. Vi tror som sagt att det finns ett intresse för att återigen kunna träffas när pandemin lagt sig och denna typ av event kräver inte så lång startsträcka för alla inblandade, avslutar Eva-Marie Andersson.



Källa: Albinsson & Sjöberg