DHL Express utsedd till Europas bästa arbetsplats 2021


2021-09-22

Bild: DHL

På ett år klättrar företaget från en 10:e till 1:a plats i arbetsgivarrankingen från Great Place to Work.

DHL Express, världens ledande leverantör av internationella expressleveranser, har utsetts till den bästa arbetsplatsen i Europa av Great Place to Work. Denna utnämning erkänner företagets enorma investering i sina medarbetare. DHL Express, rankad 10:a förra året, förbättrade betydligt sitt engagemang för en positiv och stöttande arbetsmiljö under det senaste året.

– Vi är glada över att vi – tillsammans med alla våra medarbetare – lyckades med att skapa den bästa möjliga arbetsplatsen. Den här resan har verkligen varit ett maraton och inte ett sprintlopp – att bli utsedd till den bästa arbetsplatsen är resultatet av ett ihållande fokus på att gemensamt bygga en arbetsmiljö som motiverar, uppskattar och utvecklar våra medarbetare, säger Alberto Nobis, vd DHL Express Europa.
– Våra anställda gör ett fantastiskt jobb och de har bevisat att de arbetar mer än vad som krävs, särskilt under de senaste 1,5 åren. Under hela pandemin har de möjliggjort global handel och stöttat samhällen där vi är verksamma. Deras motivation kommer från vår mångåriga kultur av uppskattning, vilket också återspeglas i nöjdheten bland våra medarbetare. Människor är kärnan i vår verksamhet.

DHL Express lägger stor vikt vid att uppskatta sina anställdas arbete. Det är därför företaget investerar tiotals miljoner euro årligen i sina medarbetare runt om i världen. Med det omfattande utbildningsprogrammet "Certified International Specialist" (CIS), som ger medarbetarna den kunskap de behöver för att leverera enastående service till kunder varje dag, och andra olika initiativ förbättrar DHL ständigt sina anställdas arbetsförhållanden.

– Vi ser tydligt vikten av att investera i våra medarbetare. Vårt mål att förena människor och förbättra liv gäller både för våra kunder och våra anställda, säger Farnaz Ranjbar, Senior Vice President HR, DHL Express Europa.
– Det är viktigt för oss att inte bara uppskatta våra medarbetares engagemang utan också att uppmuntra det. Uppskattning är en stor drivkraft, och vi är stolta över hur våra initiativ och insatser har utvecklats och att våra anställda trivs att arbeta med oss.

Utnämningen från Great Place to Work är baserad på konfidentiell data som utvärderar tillit, innovation, företagsvärderingar och ledarskap bland medarbetare. Företag får också betyg på hur väl de skapar en arbetsplatsupplevelse som inkluderar alla anställda, oavsett vem de är eller vad de gör. I år satte COVID-19 fokus på fysiskt och psykiskt välbefinnande för både arbetsgivare och anställda.Källa: DHL Express