Sju kan bli Årets Transportskola


2021-09-27

Vinnare av utmärkelsen förra året var Oscarsgymnasiet från Oskarshamn. Vilken av de sju nominerade skolorna tar hem det i år?
Bild: Curt-Robert Lindqvist.
Vinnare av utmärkelsen förra året var Oscarsgymnasiet från Oskarshamn. Vilken av de sju nominerade skolorna tar hem det i år?

Alla utmärker sig när det kommer till utbildningskvalitet och nytänkande. Här är sju gymnasier som kan bli Årets Transportskola.

Det är sjunde gången som Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd delar ut utmärkelsen Årets Transportskola. Med priset vill TYA uppmuntra utbildningarna att öka kompetensen hos blivande lastbilsförare.

De skolor som får utmärkelsen ser TYA som förebilder när det gäller att utveckla unga att bli anställningsbara, säkra och välutbildade inom yrket. Priset går till den skola som verkligen gör skillnad.

– Pandemin har inneburit en stor utmaning för alla skolor och det är extra roligt att konstatera att skolorna har gett hundra procent för att stötta alla elever, säger Sigalit Slutbäck, VD på TYA.


Här är årets finalskolor:
• Jämtlands Gymnasium, Östersund
• Anderstorpsgymnasiet, Skellefteå
• Uddevalla gymnasieskola
• SG Södra Viken, Sunne
• Vreta Utbildningscentrum, Vreta Kloster
• Presterudgymnasiet, Kristinehamn
• Vänergymnasiet, Mariestad

Nu återstår det bara för juryn att vaska fram en slutlig mottagare av utmärkelsen. Vinnaren presenteras på konferensen Transportkompetens den 6 oktober.


Fakta: Om Årets Transportskola
Årets Transportskola delas ut till Anders Jonzons minne. Anders Jonzon jobbade på TYA och vigde sitt arbetsliv åt att skapa hög kvalitet på gymnasiets transportutbildningar.


Fakta: Tidigare mottagare av utmärkelsen
2020 – Oscarsgymnasiet, Oskarshamn
2019 – Tegelbruksskolan, Klippan
2018 – Björknäsgymnasiet, Boden
2017 – Vreta Utbildningscentrum, Vreta Kloster
2016 – Jämtlands Gymnasium, Östersund
2015 – Viskastrandsgymnasiet, Borås


Källa: TYA