Stadig ökning hos ForSea


2021-09-30

Nivån från 2019 om 7 miljoner resande närmar sig med stormsteg och ForSea känner stark tilltro till framtiden.
Bild: ForSea
Nivån från 2019 om 7 miljoner resande närmar sig med stormsteg och ForSea känner stark tilltro till framtiden.

Även om det kalendermässigt går mot mörkare tider, går ForSea sannerligen mot ljusare. Tillväxt, optimism och ökat intresse för resandet är tre ledord som beskriver situationen i dagsläget. Nivån från 2019 om 7 miljoner resande närmar sig med stormsteg och ForSea känner stark tilltro till framtiden.

När samhället i stort både lärt sig att hantera den nya situation som pandemin inneburit, vaccinationsgrad ökar samt lättade inreserestriktioner mellan de båda grannländerna har införts. Ja, då börjar fler och fler att resa över sundet och suget efter upplevelser ökar. Hos ForSea har man bland annat märkt en avsevärd ökning (+117% jfr jun-aug 2020) av turandet mellan Sverige och Danmark. Denna ökning är till och med högre än 2019, innan pandemin ändrade hela reselandskapet och semestrar samt upplevelser i närområdet blev än populärare.

Det verkar dessutom som det svenska fenomenet ”tura” har inspirerat danskarna som numera i större utsträckning genomför en ”one-day-cruise” från den danska sidan. Även weekendresor mellan Sverige och Danmark har ökat kraftigt (+87% jfr juli 2020). Detta har i sin tur inneburit en ökning av försäljning inom såväl shopping- som restaurangdelen. ForSeas förhållningsregler för personal och passagerare har skapat en trygg miljö som inneburit att passagerarna under säkra förhållanden kunnat njuta av shopping, restaurang- och barbesök såväl inomhus som ute på däck.

– Vi närmar oss med stormsteg nivåerna från 2019 om 7 miljoner resande med ForSea. Det har varit fantastiskt att återse alla förväntansfulla gäster. Den ökade nivån av resande, besök i våra restauranger och shoppingsugna gäster stärker oss. För oss är detta ett bevis på att vi under hela pandemin visat på säkert resande för våra resenärer. Det känns tryggt att resa med oss och lusten och längtan efter upplevelser börjar på riktigt att väckas till liv, säger Kristian Durhuus, VD på ForSea.


Ändrade vanor
Sedan pandemins intåg har de mest besökta sidorna på ForSeas hemsida varit relaterade till ”Covid”. Även här ser man i dagsläget en förändring. Numera eftersöks information kringresandet. Suget efter resor och upplevelser på andra sidan sundet har åter väckts till liv. Detta återspeglas också i statistiken. Bilresande från Danmark till Sverige är numera i princip tillbaka på normalnivå. Däremot har inte svensken i samma utsträckning återgått till resande med bil över sundet, utan föredrar turandet eller dagsbesök till fots i Helsingör med omnejd.


Hösten ser ljus ut
Med en biltrafik som gradvis återhämtar sig genom resandet till och från Tyskland, weekendturer mellan Sverige och Danmark och det fortsatt stora intresset för såväl turande som shopping ombord, ser ForSea fram emot en höst med fortsatt positiv utveckling. Med fortsatt täta avgångar och inarbetade rutiner kommer ForSea fortsättningsvis kunna erbjuda ett säkert resande för alla resenärer.


Källa: ForSea