Bussresenärer återvänder när höstlovet närmar sig


2021-10-29

Bild: Flixbus

Nu kan bussbolaget FlixBus konstatera att resenärerna börjar återvända. Under hösten har man sett en ökning i antalet sålda biljetter, särskilt efter det att restriktionerna lyfts. Inför det stundande höstlovet väljer man att lägga till avgångar till de populäraste destinationerna.

– Normalt brukar vi se en nedgång i antalet resenärer efter sommaren, men efter att restriktionerna lyfts har vi sett att biljettförsäljningen ökat vecka efter vecka. De ökade bokningarna är gott tecken på att samhället nu är på väg tillbaka, säger Kajsa Ekelund kommunikationschef på FlixBus.

Inför det stundande höstlovet kan FlixBus konstatera att resandet ökat med cirka 25% jämfört med fjolårets höstlov. Stockholm – Kalmar, Stockholm – Göteborg och Oslo – Hamburg med stopp längs västkusten, är några av de populäraste linjerna. Här har FlixBus lagt till avgångar för att kunna tillgodose den ökade efterfrågan.

– Inför höstlovet så har antalet bokningar ökat under hela vecka 44. Vi kan även konstatera att tyskarna, danskarna och norrmännen reste mer internationellt med buss under sina höstlov än vad svenskarna verkar göra. Just nu går våra nationella linjer allra bäst men detta kan komma att ändras de närmsta dagarna då bussresenärer tenderar att boka sina biljetter tätt inpå avgång. Vi rekommenderar dock att man är ute i god tid. Dels för att få bästa biljettpris men även för att vara garanterad en plats ombord, avslutar Kajsa Ekelund.


Källa: Flixbus