Ferronordic beställer sina första batterielektriska lastbilar och gör investeringar i verkstadsnätet relaterade till elektromobilitet


2022-01-03

Bild: Ferronordic

Ferronordic har gjort sina första beställningar av elektriska lastbilar i Tyskland i form av 32 helelektriska medeltunga fordon från Volvo och Renault Trucks. Lastbilarna kommer att levereras under det första kvartalet 2022. Ferronordic kommer också att göra investeringar för att utrusta sitt verkstadsnätverk i Tyskland för att hantera elektriska lastbilar, inklusive utbildning och installation av laddningsinfrastruktur och annan utrustning.

Totalt har Ferronordic beställt 32 helelektriska medeltunga lastbilar, inklusive 11 Volvo FL och Volvo FE Electric samt 21 Renault Trucks D Z.E. och D Wide Z.E. Lastbilarna har 4-5 batterier med en total kapacitet på 264-330 kWh. Chassis kommer att levereras under Q1 2022 och kommer att utrustas med karosser lokalt i Tyskland. Lastbilarna kommer att användas som demofordon i säljfrämjande syfte samt säljas och hyras ut till kunder.

Samtliga lastbilar är inom det medeltunga segmentet och kommer främst att erbjudas till kunder inom distribution och leveranser ”sista kilometern”.

Ferronordic förväntar sig att efterfrågan på batterielektriska lastbilar i Tyskland kommer att öka som resultat av de fördelar som denna teknik medför i form av minskade utsläpp, buller och förbättrad förarkomfort. I Tyskland finns även ett subventionsprogram för att stödja övergången till elektrisk transport.

Under 2022 kommer Ferronordic också att genomföra investeringar i sitt verkstadsnätverk i Tyskland för att hantera elektriska lastbilar, inklusive installation av laddningsinfrastruktur och utrustning för batteribyte.

– Vi är mycket glada över att arbeta med Volvo och Renault Trucks för att utveckla distributionen av elfordon i Tyskland. Att främja elektromobilitet är en viktig del av vår vision att vara ett ledande service- och försäljningsföretag på våra marknader. I takt med att vi gör investeringar för att hantera ellastbilar driver vi också ytterligare nyttjande av vårt nätverk i Tyskland och bidrar till att elektrifiera transportbranschen, säger Lars Corneliusson, Ferronordics VD.


Källa: Ferronordic