Ökat intresse för Svealandstrafikens körskola – 32 procent fler sökande


2022-01-11

Bild: Svealandstrafiken

Intresset för Svealandstrafikens körskola är stort. Totalt har 206 personer ansökt till en ny omgång av körskolan, med start den 7 mars i år. Det är en ökning med cirka 50 personer jämfört med förra omgången.

Den 7 mars är det dags för en ny omgång av Svealandstrafikens körskola, som funnits sedan 2012. Under den cirka tolv veckor långa utbildningen får eleverna lära sig alla de moment som krävs för att bli en duktig bussförare. Till den kommande omgången har totalt 206 personer ansökt till de sex körskoleplatser som finns. Jämfört med förra omgången av körskolan, som pågick under hösten 2021, är det cirka 50 personer fler som ansökt till vårens omgång, vilket är en ökning med 32 procent.

– Vi ser ett jättestort behov av förare kommande år, och körskolan hjälper oss att möta det behovet. Att så många ansökt till körskolan är ett bevis på att vi gör något bra och att fler känner till det vi gör. Via körskolan får vi möjlighet att hitta rätt personer för yrket, vilket är personer som hanterar kundmötet på ett bra sätt och som förstår vad god service innebär. Jag är övertygad om att det kommer bli en väldigt bra uppsättning elever under våren, säger Frans Einarsson, Utbildningschef på Svealandstrafiken.

Från det att Svealandstrafiken startade sin körskola 2012 har över 160 personer utbildat sig till bussförare och av de utbildade är det 60 kvinnor som genomfört den, varav 36 jobbar kvar som förare än idag.


Källa: Svealandstrafiken