Nu tas första spadtaget för toppmodern logistikanläggning i Malmö


2022-01-24

Bild: Castellum

Castellums senaste logistikprojekt i Öresundsregionen går av stapeln i morgon den 25 januari. På Malmös bästa logistikläge byggs en toppmodern lager- och terminalanläggning som beräknas generera cirka 500 nya arbetstillfällen till regionen.
– Vi är otroligt stolta och glada över samarbetet med Budbee. Detta blir ett flaggskepp i vår logistikportfölj där båda parter strävar mot att skapa en hållbar framtid, säger Ola Orsmark, vd för Castellum Region Öresund.

Svenskgrundade Budbee fokuserar på hållbara smidiga leveranser och har verksamhet i fem länder. De är experter på så kallad last mile-distribution, alltså förflyttningen av gods från en hub till en slutdestination, ofta en konsument. Den nya terminalen ska vara helt anpassad för Budbee och kommer att vara utrustad med bland annat solceller på taken för effektiv fastighetsdrift och laddning av elfordon.

– Den snabbt ökande e-handeln har drivit på utvecklingen i logistikbranschen, där Malmö och Öresundsregionen idag är ett av norra Europas ledande logistiknav. Detta är en gynnsam affär för alla parter, både för de inblandade bolagen och för staden Malmö och hela regionen, säger Hans Sahlin, chef för logistik på Castellum AB.

Anläggningen ska stå klar under 2022 och uppgår till 5 135 kvm uthyrbar yta som Budbee hyr på ett åttaårigt kontrakt. Castellums investering beräknas till drygt 94 Mkr. Enligt Malmö stad ska satsningen kunna generera cirka 500 arbetstillfällen, både inom kontor och på terminal.

Ett ceremoniellt spadtag för projektet kommer att hållas i morgon förmiddag. Närvarande blir bland andra Ola Orsmark, vd Castellum Region Öresund, William Hallin, arbetschef MVB och Julia Källquist, exploateringsingenjör Malmö Stad.


Källa: Castellum