Camilla Morin ny HR-direktör och Karin Hesse ny säkerhetschef på Green Cargo


2022-02-02

Bild: Green Cargo

Efter drygt två år väljer Peter Hagert, HR-direktör på Green Cargo, att avsluta sin anställning till förmån för livet som pensionär. Till ny HR-direktör har Camilla Morin utsetts och hon kommer närmast från tjänsten som säkerhetschef. Samtidigt har Karin Hesse utsetts till bolagets nya säkerhetschef.

– Jag vill rikta ett varmt tack till Peter för hans år som HR-direktör hos oss på Green Cargo, både för hans bidrag inom HR-området och till bolaget i stort genom hans deltagande i ledningsgruppen. Peter har haft ett långt och framgångsrikt arbetsliv i många olika bolag och roller och är väl förtjänt att nu gå i pension. Nu väntar nästa steg och jag önskar honom lycka till i livet som glad pensionär, säger Ted Söderholm, vd Green Cargo.

Camilla Morin och Karin Hesse tillträdde formellt sina nya roller den 1 februari 2022, men en överlämning kommer att ske succesivt under de kommande två veckorna.

– Jag är nöjd med att vi tack vare en gedigen successionsplaneringsprocess har kunnat direkttillsätta rollerna som både HR-direktör och säkerhetschef med interna kandidater. Det är en styrka som arbetsgivare och borgar för kontinuitet samt minimal startsträcka att utveckla medarbetare ur de egna leden. Jag önskar både Camilla och Karin stort lycka till i sina nya befattningar, säger Ted Söderholm.

Camilla Morin kommer närmast från tjänsten som säkerhetschef, en roll hon tillträdde den 1 november. Dessförinnan arbetade hon som HR-strateg på Green Cargo och har lång erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsledning i olika former och roller inom både järnvägs- och flygbranschen.

– Jag ser fram emot att axla rollen som HR-direktör och att bidra till att utveckla Green Cargos strategiska HR-arbete ytterligare. En säker och trygg arbetsplats för våra medarbetare är nummer ett, utan tvekan, och det finns många områden där jag fortsatt kommer jobba nära tillsammans med trafiksäkerhetsgänget, säger Camilla Morin, ny HR-direktör på Green Cargo.

Karin Hesse kommer närmast från rollen chef för Green Cargos produktionsskola och var dessförinnan bolagets kvalitetschef.

– Jag har sedan min första dag på Green Cargo varit involverad i vårt säkerhetsarbete och det är med glädje jag tar mig an detta viktiga uppdrag. Att få möjligheten att ta vid i utvecklingen av vårt säkerhetsarbete tillsammans med säkerhetsenheten och alla som i sitt arbete är med och påverkar och påverkas av säkerheten känns otroligt spännande och kul, säger Karin Hesse, ny säkerhetschef på Green Cargo.


Källa: Green Cargo