Ottosson Truck/Hyundai bygger nytt huvudkontor på Åbylyckorna utanför Bromölla


2022-06-14

Skiss över fasaden ut mot väg E22.
Bild: Ottosson Truck AB | Hyundai Sverige
Skiss över fasaden ut mot väg E22.

Bengt Joelsson, VD Ottosson Truck/Hyundai.
Bild: Ottosson Truck AB | Hyundai Sverige
Bengt Joelsson, VD Ottosson Truck/Hyundai.

Bygget växer fram.
Bild: Ottosson Truck AB | Hyundai Sverige
Bygget växer fram.

Ottosson Truck som sedan 2012 har varit generalagent för Hyundai Forklifts i Sverige har de senaste åren växt kraftigt och ett behov att byta lokal till en större och mer anpassad för dagens behov, har vuxit sig allt starkare.

Hela denna text är ett meddelande från en av våra annonsörer.

Platsen för Ottosson Truck/Hyundais nya lokaler blev längs med E22 utanför Bromölla. Den stora tomten kommer att bebyggas med en fastighet på över 3000 m2, varav 500 m2 kommer att vara ett showroom med stora glaspartier som exponerar de gula truckarna ut mot väg E22. Fastigheten kommer förutom det stora showroomet även innehålla kontor, lager och en ny modern verkstad.

Närheten till E22an kommer förutom att erbjuda ”bästa skyltläge”, förenkla de stora transporter som dagligen fraktar truckar till och ifrån Ottosson Truck/Hyundai.

Den nya moderna verkstaden kan hantera truckar i alla storlekar utan begränsning och kommer att förbättra flödet av hanteringen av truckarna för ännu snabbare och effektivare service till kunderna, samtidigt som det bir enklare att lasta och lossa truckarna på den väl tilltagna tomten.

– Med nya lokaler får vi förutsättningen att ge våra kunder en möjlighet att komma till oss för visning av våra produkter och ge dem en helhetsupplevelse från verkstad till leverans, säger Bengt Joelsson, VD på Ottosson Truck/Hyundai.

Just nu gjuts plattan i olika sektioner och först nu ser man konturerna ta form för det som kommer att utgöra den del som kommer att synas ut mot väg E22.

Visionen är stora fönster som exponerar de gula truckarna ut mot vägen men också ett showroom där kunderna skall känna sig välkomna att slå sig ner i den tänkta "loung” hörnan och ta sig en god kopp kaffe.

– För oss är det lika viktigt att vi får en funktionell lokal för vår verksamhet, som att vi får en lokal där vår personal trivs och där våra kunder och potentiella kunder skall känna sig välkomna, säger Bengt Joelsson, VD på Ottosson Truck/Hyundai.

Lokalerna kommer designas i en industriell anda med inslag av trä. Mjuka färger och träinslag möter det industriella och robusta är tanken. Samtidigt kommer den historia som finns i företaget att vara en del av designen genom föremål och bilder som kommer att finnas i lokalerna.

Utmaningarna i bygget har handlat mycket om takhöjder och lokaler anpassade för de stora maskiner som skall hanteras i verkstaden. Det har handlat både om traverser och extra tjock grund för att klara de stora tunga maskinerna.

Bygget utförs av Thages som är totalentreprenör för projektet och målet är att de nya lokalerna skall vara så energieffektiva det går med de förutsättningar som finns. Klimat, ventilation, ljudnivå och ljus är andra viktiga punkter som det fokuseras på för att skapa bästa tänkbara arbetsmiljö.

Den beräknade kostnaden för bygget är ca 45 miljoner och är beräknat vara färdigt i oktober. Målet är att Ottosson Truck/Hyundai skall vara inflyttade i de nya lokalerna innan jul 2022.


Källa: Ottosson Truck AB | Hyundai Sverige