Kemi Shipping beställer elektriska Konecranes E-VER-gaffeltruckar till sin flotta i norra Finland


2022-08-03

Konecranes E-VER Lift Truck.
Bild: Konecranes
Konecranes E-VER Lift Truck.

Kemi Shipping Oy, som ägs av finska Metsä Group, har beställt åtta prisbelönta helelektriska Konecranes E-VER-gaffeltruckar, inklusive fullserviceavtal, för till sin verksamhet i Kemi hamn. Det finska nordvästliga logistikföretaget var mycket imponerade av en E-VER som levererades i början av 2022, och stärker nu sin verksamhet genom en ytterligare beställning. Beställningen mottogs i juni 2022 och kommer levereras under första halvan av 2023.

Kemi Shipping tillhandahåller en rad hamntjänster åt kunder i regionen, när Metsä nu öppnar en ny fabrik för bioprodukter i norr, vidtar Kemi Shipping åtgärder för att investera i nya lyfttruckar för deras nya lagerverksamhet. Hamnanläggningen är stor och kommer dra nytta av de åtta elektriska Konecranes E-VER-gaffeltruckarna som ska bidra till produkthanteringen när anläggningen når full kapacitet.

– Hållbarhet är i kärnan av vår verksamhet, så det första som lockade oss med Konecranes E-VER var att den är helt elektrisk, säger Kemi Shippings vd Kari Lundell.
– En Konecranes E-VER levererades till oss tidigare i år för hantering av kartong, och vi såg fördelarna omedelbart. Förutom att den eliminerar utsläpp från avgasrören erbjuder den enastående effektivitet och våra förare älskar den. När alla åtta elektriska E-VER-gaffeltruckar finns på plats markerar det ytterligare ett stort steg på vår resa mot ökad produktivitet och minskade utsläpp.

– Kemi Shipping har varit en lojal kund hos Konecranes i mer än två årtionden och företaget delar vårt åtagande för miljön, säger Klaus Kaukovalta, produktchef för lyfttruckar på Konecranes Finland.
– Konecranes E-VER, som tack vare sin förbättring av miljöprestandan vann sågverksindustrins Product Novelty Competition, ger oss en perfekt möjlighet att förse Kemi Shipping med utrustning som uppfyller deras specifika krav i en krävande bransch.

De åtta nya lyfttruckarna är Konecranes E-VER 16-1200C gaffeltruckar, med helelektrisk drivlina och kapacitet på 16 ton. Litiumjonbatterier som tillverkats med ren energi driver varje truck. Batterierna tar bara 45 minuter att ladda helt och återför bromsenergi till batteriet. Med mindre värme, olja och färre rörliga delar, kräver elektriska gaffeltruckar mindre underhåll och ger upphov till mindre kemiskt avfall. Truckarna ska förses med särskilda balhållare för säker hantering av trämassa.

Dessa elektriska Konecranes E-VER-gaffeltruckar är även Smart Connected. Detta gör det möjligt att använda TRUCONNECT-fjärrövervakning för att följa varje trucks prestanda och maximera batteriernas livslängd genom analyser av laddningsoptimering och energiförbrukning.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en cirkulär ekonomi och främjar miljön och säkerhet


Källa: Konecranes