Mathem lägger ännu en stororder på IVECO Daily


2022-09-06

Mathem har utökat sin fordonspark med ytterligare 100 IVECO Daily och det innebär att man har cirka 250 transportbilar från IVECO för sina hemleveranser med mat.
Bild: IVECO
Mathem har utökat sin fordonspark med ytterligare 100 IVECO Daily och det innebär att man har cirka 250 transportbilar från IVECO för sina hemleveranser med mat.

Mathem och IVECO utökar därmed sitt partnerskap då man beställde 150 Daily 2021 och därmed har över 250 IVECO Daily transportbilar i sin flotta under 2022.

Den senast ordern på 100 bilar gäller nya IVECO Daily, modellår 2022, som bland mycket annat är utrustade med nya Alexia talsystem, en ny skön komfortstol som ger en fantastisk njutning tack vare minnesskum i sätet.

Nya Daily är också uppdaterad med ny interiör och exteriör, samt med nya Euro6e-motorn som också är godkänd för HVO. Samtliga fordon som Mathem har beställt är också utrustade med den 8-stegade automatlådan Hi-Matic.

– Automatlådan är en självklarhet i våra fordon numera. Våra chaufförer är också mycket nöjda med att köra IVECO Daily. De älskar den korta svängradien och den elektroniska styrningen som underlättar mycket när chaufförerna kör i den trånga storstadstrafiken, säger Christer Carlberg, fordonschef hos Mathem.

Alla transportbilarna har ett serviceavtal (L-life) och extra garanti på drivlinan som innebär att mathem.se får den höga servicegrad som man önskar.

Mathem, som är Sveriges ledande matbutik på nätet, kommer att använda sina IVECO Daily för distribution till privat- och företagskunder – framförallt i storstadsregionerna.

– Nu när pandemin är över så har många av våra nya kunder de senaste åren fortsatt att handla online hos Mathem då de insett att den service och smidighet som det innebär att få sina dagligvaror hemlevererade underlättar vardagen, fortsätter Christer.

Samtliga nya Iveco Daily är kylbilar som säkerställer att maten håller sig fräsch under hela leveransen.

– Tack vare ett fint samarbete med våra påbyggare har vi en riktig bra lastförmåga i våra bilar. En annan stor fördel är att kylsystemet har ett extra batteri som gör att varorna kyls när chauffören är hos kunden och bilen är avstängd, säger Christer Carlberg.

Mathem.se 100 nya transportbilar är av modellen IVECO Daily 35S14HA8 och levereras löpande under 2022.

– Vi är glada för att vårt fina samarbete med Mathem växlar upp ytterligare efter förra årets stororder, det är för oss ett kvitto på att vår produkt, organisation samt servicenätverk är mycket väl fungerade, säger Marcus Torin, KA Manager hos IVECO Sweden AB.


Källa: IVECO